Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri

Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri su maleni mamini pomagači koji pojačavaju upojnost pelene, osiguravaju suhoću bebine guze te olakšavaju čišćenje uprljane pelene

Prefoldovi

Blog Platnene pelene - post Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri - Grovia prefold (https://www.grovia.com)
Grovia prefold (https://www.grovia.com)

Prefoldovi su vrlo slični tetra pelenama, samo su za razliku od njih pojačani dodatnim upojnim materijalom po sredini. Moguće ih je koristiti samostalno na način da ih se mota u foldove i pričvrsti snappy kopčom kao i tetra pelene. Preko njih je tada potrebno staviti zaštitne gaćice (cover).
Može ih se koristiti i u AI2 varijanti kao uložak.
Pozitivna strana prefoldova je u tome što odlično upijaju, no nešto se duže suše.


Ulošci

Blog Platnene pelene - post Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri - Mother ease pamučni ulošci (https://mother-ease.com/)
Mother ease pamučni ulošci (https://mother-ease.com/)

Ulošci za pelene su potrebni kod primjene AI2 modela pelena ili za dodatno pojačavanje modernih platnenih pelena npr. za noć.
Ulošci se, isto kao i pelene, proizvode od različitih prirodnih materijala – npr. pamuka, bambusa, konoplje. Konoplja i bambus imaju veću moć upijanja od pamuka pa su idealni za noćne pelene ili općenito za bebe koje puno piške.
Ulošci se proizvode i od drugih materijala kao što su npr. mikrofibra i mikroflis. Oni imaju veliku moć upijanja, ali budući nisu prirodnog porijekla uvijek je dobro provjeriti je li beba osjetljiva na njih.
Kao uložak može se koristi i tetra pelena složena u uložak.

Stay dry predlošci

Blog Platnene pelene - post Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri - Milovia stay dry predložak (https://milovia.eu/)
Milovia stay dry predložak (https://milovia.eu/)

Stay dry predlošci su vrlo tanki i izrađeni su od mikroflis materijala. Njihova zadaća nije upijanje tekućine, već njezino provođenje u daljnje slojeve koji upijaju. Stay dry predlošci daju bebi osjećaj suhoće i služi kao barijera između guze i mokrog dijela pelene. Stay dry ulošci su idealni za bebe koje su osjetljive na mokru pelenu, a ne smeta im mikroflis.

Lineri

Blog Platnene pelene - post Prefoldovi, ulošci, stay dry predlošci i lineri - Popolini lineri (https://popolini.com)
Popolini lineri (https://popolini.com)

Lineri su jednokratni, biorazgradivi papirići koji se stavljaju na pelene (do bebine kože) i koji propuštaju mokraću, a zadržavaju kakicu.
Oni su od pomoći kada je riječ o održavanju platnenih pelena jer omogućuju da se jednostavno papirić zajedno s kakicom baci u WC školjku. Ne preporuča se bacanje linera školjku u slučaju starih odvoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *