All in 1/2/3 pelene

AIO, AI2, AI3 i SIO vrste su platnenih pelena koje se sastoje od uložaka i zaštitnih gaćica. Lako se postavljaju, jednostavno mijenjaju i brzo suše.

All in One (AIO), All in Two (AI2), All in Three (AI3) vrste su platnenih pelena koje se sastoje od uložaka i gaćica od PUL materijala koji omogućuje zadržavanje tekućina i paropropusnost (disanje kože).

All in One (AIO) pelene

AIO model sastoji se od platnene pelene na koju je našiven nepropusni PUL materijal i dodatnih uložaka. Ovaj je model najsličniji jednokratnim pelenama. Zove se AIO upravo zato što je “sve u jednom” – i pelena i zaštitne gaćice.
Ovu je pelenu nakon uporabe odmah potrebno staviti u pranje, ne može se koristiti više puta tijekom dana.
Roditeljima koji su novi u svijetu platnenih pelena ovaj se model na prvi pogled sviđa najviše i čini najjednostavnijim. No, valja napomenuti da AIO pelene imaju manju upojnost u odnosu na druge modele te ih je potrebno češće mijenjati.

Na slici je primjer Grovia AIO platnene pelene (https://www.grovia.com):

Blog platnene pelene - post All in 1/2/3 pelene - Grovia AIO pelene (https://www.grovia.com)
Grovia AIO pelene (https://www.grovia.com)

All in Two (AI2) pelene

Kako im i samo ime kaže, radi se o pelenama koje se sastoje od dva zasebna dijela – nepropusnih PUL gaćica i uložaka koje se u njih stavljaju. AI2 pelene moguće je puniti i tetra pelenama složenim u obliku uloška. AI2 pelene su znatno uže od zaštitnih gaćica (covera) koje se koriste za moderne platnene pelene (MPP) i nije ih moguće koristiti u toj funkciji.
Velika prednost AI2 pelena je u tome što se mogu koristiti višekratno kroz dan na način da se uprljani ulošci mijenjaju, a iste AI2 gaćice pune novim ulošcima. AI2 gaćice obvezno je potrebno odložiti u pranje kada se uprljaju kakicom ili kada su već nekoliko puta korištene te imaju miris na urin.
AI2 pelene najbolje odgovaraju bebama koje su počele s dohranom i imaju formiranu stolicu. One baš i nisu idealno rješenje za zadržavanje dojenačke kakice, MPP ili tetre sa zaštitnim gaćicama (coverom) su u tome puno uspješnije.
AI2 gaćice se najčešće kupuju odvojeno od uložaka kojima se pune.

Na slici je primjer Molly MiniMaxi AI2 pelene (https://www.facebook.com/mollyplatnenepelene):

Blog platnene pelene - post All in 1/2/3 pelene - Molly MiniMaxi AI2 pelene (https://www.facebook.com/mollyplatnenepelene)
Molly MiniMaxi AI2 pelene (https://www.facebook.com/mollyplatnenepelene)

All in Three (AI3) pelene

Najjednostavnije rečeno AI3 pelene su AI2 pelene i zaštitne gaćice (coveri) sve u jednom. Njih možemo koristiti kao AI2 opciju i puniti ulošcima ili tetrama, a možemo ih koristiti i kao zaštitne gaćice preko modernih platnenih pelena. AI3 pelene su zbog toga nešto malo šire među nožicama u odnosu na AI2 pelene.

Na slici je primjer Close parent pelene (https://www.closeparent.com) :

Blog platnene pelene - post All in 1/2/3 pelene - Close parent pelene (https://www.closeparent.com)
Close parent pelene (https://www.closeparent.com)

Snap in One (SIO) pelene

SIO pelene su nešto između AIO i AI2 pelena. Isto kao i AI2 pelene sastoje se od zaštitnih gaćica i uložaka koji se često na njih pričvršćuju drukerima. SIO se u većini slučajeva isto kao i AIO mora odmah stavljati u pranje, ne može se višekratno koristiti. S time da za ovo pravilo postoje iznimke.
Na slici je primjer

Grovia SIO pelene gdje zaštitne gaćice imaju prišivenu mrežicu. Nakon što se mrežica smoči, potrebno ih je staviti u pranje. Ukoliko mrežica nije mokra, gaćice je moguće koristiti više puta samo mijenjajući uloške kao i kod AI2.

Blog platnene pelene - post All in 1/2/3 pelene -  Grovia SIO pelene (https://www.grovia.com)
Grovia SIO pelene (https://www.grovia.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *