Odjeća za bebe u platnenim pelenama

Bebama u platnenim pelenama najčešće odgovara ista odjeća kao i bebama u jednokratnima, no postoje i dodaci i modeli odjeće koji pružaju dodatnu udobnost.

Blog Platnene pelene - post Odjeća za bebe u platnenim pelenama - složena odjeća za bebe s rozim papučicama na vrhu

U većini slučajeva odjeća koju ćete kupiti svom platnenopelenašu ni po čemu se ne razlikuje od one koju biste kupili za dijete koje koristi jednokratne pelene. No, u nekim fazama kada je beba još jako mala ili u slučaju da je krupnije građe, platnena guza može zahtjevati malo šire hlačice i dublje bodiće.

U nastavku slijedi popis “modnih dodataka” koji mogu biti od koristi za platnenopelenaše.

1. Produžetak za bodi

Blog Platnene pelene - post Odjeća za bebe u platnenim pelenama - Flafi produžetak za bodi (http://www.flafi-platnene-pelene.com/)
Flafi produžetak za bodi (http://www.flafi-platnene-pelene.com/)

Neovisno o tome koristite li platnene pelene ili ne, produžetak za bodije odlična je stvar koja može produžiti vijek trajanja bodija i uštedjeti novac. Kod beba koje nose platnene pelene ponekad je potrebno kupiti bodi veće veličine zbog nešto veće guze. No, tada se javlja problem predugih rukavića. Produžetak za bodije u ovoj situaciji uvelike pomaže. Dijete nosi regularnu veličinu bodija što se tiče duljine rukava i širine ramena, a produživač omogućije više mjesta i lako kopčanje za platnenu pelenu. Na slici je primjer produživača za bodije domaćeg proizvođača Flafi (http://www.flafi-platnene-pelene.com/) .

2. Bodi s dvostrukim redom drukera

Blog Platnene pelene - post Odjeća za bebe u platnenim pelenama - Baobaby bodi s dvostrukim redom drukera ( http://minigreeny.com/)
Baobaby bodi s dvostrukim redom drukera ( http://minigreeny.com/)

Bodi s dvostrukim redom drukera vrlo je ekonomično je rješenje. Radi se o odjeći koja raste s vašim djetetom. Bodi dolazi u veličini dvobroja – npr. 62/68, 74/80 i slično. Ovisno o građi djeteta i veličini platnene guze, odlučujete na koji ćete red drukera kopčati bodić. Na slici je primjer bodija domaćeg proizvođača Baobaby (http://minigreeny.com/) .

3. Hlačice za platnene pelene

Blog Platnene pelene - post Odjeća za bebe u platnenim pelenama - Boo&Boo hlačice idealne za platnenopelenaše (https://booandboobaby.com/)
Boo&Boo hlačice idealne za platnenopelenaše (https://booandboobaby.com/)

Hlačice za bebe u platnenim pelenama (“PP friendly” hlače) lako je prepoznati po umetku koji se nalazi u području guze ili, ukoliko nema umetka, po dodatnom proširenju u istoj regiji. Ovo je svakako najudobniji model hlačica koji dijete nigdje ne steže i lako se proširuje upravo tako gdje je to najviše potrebno. Na slici je primjer “PP friendly” hlačica domaćeg proizvođača Boo&Boo (https://booandboobaby.com/).
Ove su hlačice odlične i zbog toga što rastu zajedno s djetetom – struk i nogavice se mogu produljivati kako dijete raste.

4. Nogavice za platnene pelene

Blog Platnene pelene - post Odjeća za bebe u platnenim pelenama - Imagine baby nogavice idealne za platnenopelenaše (http://www.imaginebabyproducts.com)
Imagine baby nogavice idealne za platnenopelenaše (http://www.imaginebabyproducts.com)

Želite uživati u divnim, šarenim uzorcima platnenih pelena i ne želite ih pokrivati hlačama? U tom slučaju najbolji modni dodatak za vašeg platnenopelenaša bit će nogavice (“cloth diaper leggings”). To su ni manje ni više nego štucne koje se oblače svaka na jednu nogu i navlače do pelena. Na slici je primjer Imagine baby nogavica (http://www.imaginebabyproducts.com).

5. Komotniji modeli hlačica poznatih brendova

I platnenopelenašima i bebama u jednokratnim pelenama najudobnije će biti u hlačicama koje nisu jako uske i koje ih ne stežu. Idealni modeli hlačica su upravo oni koji su napravljeni od rastezljivih pamučnih materijala s proširenjem u području guze. Na slikama iznad prikazani su primjeri takvih hlačica proizvođača H&M, Next i Zare.
Slične modele možete pronaći i u trgovinama C&A, Lidl, Kik, Pepco itd.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *